Ochrana osobních údajů GDPR.

 

Ve stručnosti:

Ochrana osobních údajů / Vaše činnost v našem e-shopu:

Abychom Vám mohli nabídnout naše služby, potřebujeme znát některá Vaše osobní data. Respektujeme Vaše soukromí, a tak se snažíme
množství těchto dat minimalizovat na ta nejnutnější a data chráníme před zneužitím.
Naše práce s osobními daty plně podléhá zákonným normám, zejména zákonu o ochraně osobních údajů.

Obecné nařízení na ochranu osobních údajů neboli GDPR:
GDPR začlo v celé EU platit jednotně od 25. května 2018. V Česku tak nahradilo současnou právní úpravu ochrany osobních údajů v podobě
směrnice 95/46/ES a související zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů.
Práva a povinnosti v současném zákoně o ochraně osobních údajů budou nahrazena právy a povinnostmi vyplývajícími z Obecného nařízení.

Osobní údaje:
Od Vás jako od zákazníka fyzické osoby musíme při nákupu požadovat tyto údaje: jméno a příjmení, úplnou poštovní adresu, telefonické
spojení, e-mailovou adresu.
Tyto údaje jsou nezbytné ke komunikaci s Vámi nejen z naší strany, ale i ze strany doručovatele zásilek, k realizaci prodeje zboží
a zaúčtování Vaší platby za zboží.
Pokud nakupujete jako firma potřebujeme navíc adresu sídla firmy, IČ a DIČ, chcete-li uplatňovat fakturu ve svém podnikání.
Vaše údaje slouží pouze ke kladnému vyřízení Vaší objednávky a k vedení účetnictví.
Dále využíváme vlastní marketingové služby, k zasílání informací o slevách, a novinkách e-mailem.
V každém takto zaslaném e-mailu je návod, jak nám jednoduše sdělit,že si toto nepřejete a takové používání nám zakázat.

Údaje o Vaší činnosti v našem e-shopu:
Údaje o Vašich nákupech, reklamacích a další Vaší činnosti v našem internetovém obchodě mají rovněž důvěrný charakter a podléhají
stejným bezpečnostním pravidlům jako práce s osobními údaji. Stránky používají pro lepší výkon cookies.
Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním.
Více informací o Cookies a ochraně soukromí zde.

Shrnutí:
Všechna data, která o Vás a Vašich nákupech získáme, chráníme před zneužitím, nikomu jinému neposkytujeme vyjma společností zajišťující
spediční služby nebo platební styk, které obdrží nezbytné minimum informací o zákazníkovi, potřebné pro bezproblémové vyřízení konkrétní objednávky)
a slouží pouze ke kvalitnímu poskytování našich služeb.
Máte právo kdykoliv nám písemně, nebo emailem sdělit jakékoliv změny, doplnění, žádost o zlikvidování všech Vašich osobních údajů,
které jste nám dříve poskytli.
Tento e- shop má vyšší zabezpečení https:// a zakódované databáze.

Váš souhlas:
Používáním našeho internetového obchodu souhlasíte se shromažďováním a používáním osobních údajů v uvedené míře a souhlasíte
s výše uvedenými pravidly.
Podle Úřadu pro ochranu osobních údajů běžný provoz e-shopů nedává důvod jmenovat pověřence pro ochranu osobních údajů.
K provozu internetového obchodu (pro účely plnění smlouvy) není nutné obstarávat souhlas se zpracováním osobních údajů.

Více informací:
OTÁZKY A ODPOVĚDI UOOU K GDPR

 

Podrobněji:

Základní ustanovení:
Správcem osobních údajů podle čl. 4 bod 7 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním
osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen: „GDPR”) je fyzická osoba Jan Kotlant, IČO: 49339028 se sídlem Jeníkovice 175,
50346 Třebechovice p.O. (dále jen: „správce“).

Kontaktní údaje správce jsou:
adresa: Jan Kotlant, Jeníkovice 175, 50346 Třebechovice p.O.
email: [email protected]
telefon: +420777937757

Osobními údaji se rozumí veškeré informace o identifikované nebo identifikovatelné fyzické osobě; identifikovatelnou fyzickou osobou je fyzická osoba,
kterou lze přímo či nepřímo identifikovat, zejména odkazem na určitý identifikátor, například jméno, identifikační číslo, lokační údaje, síťový identifikátor
nebo na jeden či více zvláštních prvků fyzické, fyziologické, genetické, psychické, ekonomické, kulturní nebo společenské identity této fyzické osoby.

Správce nejmenoval pověřence pro ochranu osobních údajů.

Zdroje a kategorie zpracovávaných osobních údajů:

Správce zpracovává osobní údaje, které jste mu poskytl/a, nebo osobní údaje, které správce získal na základě plnění Vaší objednávky.

Správce zpracovává Vaše identifikační a kontaktní údaje a údaje nezbytné pro plnění smlouvy.

Zákonný důvod a účel zpracování osobních údajů

Zákonným důvodem zpracování osobních údajů je plnění smlouvy mezi Vámi a správcem podle čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR,
oprávněný zájem správce na poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR,

Váš souhlas se zpracováním pro účely poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm.
a) GDPR ve spojení s § 7 odst. 2 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti v případě, že nedošlo k objednávce zboží nebo služby.

Účelem zpracování osobních údajů je:

vyřízení Vaší objednávky a výkon práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem; při objednávce jsou vyžadovány osobní údaje,
které jsou nutné pro úspěšné vyřízení objednávky (jméno a adresa, kontakt), poskytnutí osobních údajů je nutným požadavkem pro uzavření a plnění smlouvy,
bez poskytnutí osobních údajů není možné smlouvu uzavřít či jí ze strany správce plnit,

zasílání obchodních sdělení a činění dalších marketingových aktivit.

Ze strany správce nedochází / dochází k automatickému individuálnímu rozhodování ve smyslu čl. 22 GDPR. S takovým zpracováním jste poskytl/a
svůj výslovný souhlas.

Doba uchovávání údajů:

Správce uchovává osobní údaje po dobu nezbytnou k výkonu práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem a
uplatňování nároků z těchto smluvních vztahů (po dobu 15 let od ukončení smluvního vztahu).

Po dobu, než je odvolán souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely marketingu, nejdéle 15 let, jsou-li osobní údaje zpracovávány na základě souhlasu.

Po uplynutí doby uchovávání osobních údajů správce osobní údaje vymaže.

Příjemci osobních údajů: (subdodavatelé správce)

Příjemci osobních údajů jsou osoby:
podílející se na dodání zboží / služeb / realizaci plateb na základě smlouvy,
zajišťující služby provozování e-shopu www.kotlant.cz a další služby v souvislosti s provozováním e-shopu,
zajišťující marketingové služby.

Správce nemá v úmyslu předat osobní údaje do třetí země (do země mimo EU) nebo mezinárodní organizaci. Příjemci osobních údajů ve třetích zemích
jsou poskytovatelé mailingových služeb / cloudových služeb.

Vaše práva:

Za podmínek stanovených v GDPR máte
právo na přístup ke svým osobním údajům dle čl. 15 GDPR,
právo opravu osobních údajů dle čl. 16 GDPR, popřípadě omezení zpracování dle čl. 18 GDPR.
právo na výmaz osobních údajů dle čl. 17 GDPR.
právo vznést námitku proti zpracování dle čl. 21 GDPR a
právo na přenositelnost údajů dle čl. 20 GDPR.
právo odvolat souhlas se zpracováním písemně nebo elektronicky na adresu nebo email správce uvedený v čl. III těchto podmínek.
Dále máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů v případě, že se domníváte, že bylo porušeno Vaší právo na ochranu osobních údajů.

Podmínky zabezpečení osobních údajů:
Správce prohlašuje, že přijal veškerá vhodná technická a organizační opatření k zabezpečení osobních údajů.
Správce přijal technická opatření k zabezpečení datových úložišť a úložišť osobních údajů v listinné podobě, zejména antivirový program
a hesla na přístup do systému úložiště.
Správce prohlašuje, že k osobním údajům mají přístup pouze jím pověřené osoby.

Závěrečná ustanovení:

Odesláním objednávky z internetového objednávkového formuláře potvrzujete, že jste seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů a že je
v celém rozsahu přijímáte.

S těmito podmínkami souhlasíte zaškrtnutím souhlasu prostřednictvím internetového formuláře. Zaškrtnutím souhlasu potvrzujete, že jste seznámen/a s
podmínkami ochrany osobních údajů a že je v celém rozsahu přijímáte.

Správce je oprávněn tyto podmínky změnit. Novou verzi podmínek ochrany osobních údajů zveřejní na svých internetových stránkách a zároveň
Vám zašle novou verzi těchto podmínek Vaši e-mailovou adresu, kterou jste správci poskytl/a.

Tyto podmínky nabývají účinnosti dnem 25.5.2018.

 

 

 

 EET:

"Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.

Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin."
Vzhledem k tomu, že na našem e-shopu nabízíme platby převodem předem na náš účet, jsou tyto platby jsou z EET vyjmuty.
Pokud zvolíte osobní odběr, musíte provést platbu převodem předem, případně zaplatit v hotovosti při předání v místě provozovny,
doklad Vám bude odeslán elektronicky na Váš e-mail.

 

contents ©2019 www.kotlant.cz | Standa-David.com